Ecologische voordelen

Ecologische voordelen

Een wegwerpluier doet er ontzettend lang over om te vergaan. Elk kind produceert een reusachtige afvalberg vóór het zindelijk is.

Katoenen luiers zijn een waardig alternatief en zijn heel milieuvriendelijk.
Washcot ontwierp hiervoor een luier die even makkelijk is in het gebruik als een wegwerpluier. De luier is milieuvriendelijk en voelt zacht aan doordat de luier gemaakt is uit biologisch katoen en bamboe.

Washcot maakt gebruik van de meest energie efficiënte wasmachines dit in combinatie met het wassen van grotere volumes, wat maakt dat Washcot heel milieuvriendelijk kan werken. Veel efficiënter zelfs dan het wassen van eigen luiers thuis.

Gezondheid

De katoenen luiers van Washcot ademen, wat beter is voor de babyhuid. De luiers van Washcot bevatten geen chemicaliën zoals chloor, parfum of polyacrylaat. Die chemicaliën onttrekken vocht uit de babybilletjes wat zorgt voor een verandering van de ph-balans van je baby. Dit kan leiden tot huidirritatie en uitdroging van de huid (luieruitslag).

De katoenen luiers van Washcot zijn ook gewoon heel prettig om dragen. Ze voelen zeer zacht aan op de huid.

Gezondheid
Je bespaart heel wat

Je bespaart heel wat

Door het gebruik van katoenen luiers zal je kind een half jaar tot een jaar eerder zindelijk zijn. Wat je heel wat luiers bespaart.

Met de luierservice van Washcot heb je geen extra afval waardoor je heel wat bespaart op huisvuilzakken.

Wanneer je kiest voor katoenen luiers kan je bij een groot aantal steden en gemeenten subsidies bekomen. Raadpleeg de website van je stad of gemeente om te weten aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Sneller zindelijk

Kinderen met katoenen luiers worden sneller zindelijk omdat ze zich sneller bewust zijn van een natte of volle luier. Bij wegwerpluiers wordt al het vocht snel opgenomen door een gel. Het kind voelt wel dat het plast maar niet de onaangename gevolgen ervan. Het zal bijgevolg ook minder snel aangeven wanneer zijn luier vol is en de eerste stappen naar zindelijkheid pas later zetten.

Sneller zindelijk